Rabarbersaft
2 kg Rabarber
2 Citroner
2 l Vatten
5 dl Socker
Skär rabarber i bitar, skiva citroner, häll på kokande vatten.
Låt stå i 4 dygn.
Sila, tillsätt därefter socker koka i 15 minuter.
Mums!
Tips! Vid servering sätt i frysta jordgubbar. Både gott och dekorativt
Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad
Antal portioner: 6
5 dl rabarber
3 dl jordgubbar
2 msk potatismjöl
100 g vit choklad
1 dl mandel, skalad
2 dl havregryn
1 dl råsocker
100 g smör
Till servering
Vispad grädde eller glass
Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad
En smulpaj med vit choklad som jag serverar i små portionsformar på brunchen men
det går lika bra att göra en stor paj. Grädda då på något lägre värme, 225° i cirka 20
minuter. /Monika Ahlberg
Gör så här
1. Skala och skiva rabarbern tunt och skär jordgubbarna i bitar. Blanda sedan
rabarber, jordgubbar och potatismjöl i små ugnsfasta formar, ca 6-8 styck.
2. Hacka vit choklad och mandel grovt, blanda med havregryn, socker och smöret i
bitar.
3. Nyp ihop till en smuldeg och strö över rabarbern och jordgubbarna.
4. Baka pajerna i 250° varm ugn i ca 10-12 minuter. Servera med en klick grädde
eller glass.
Pajreceptet är hämtat från Monica Ahlberg, recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar