Tjejmys i juletider. På lördag kommer 2 av mina närmsta vänner hit. Jag tänkte bjuda på en julinspirerad middag. Efter det blir pepparkaks- och julgodis-bak. Mys!
Till huvudrätt blir det...
Saffransrisotto:
(Receptet kommer från arla.se)
3 dl risottoris, t ex arborio
1 pkt saffran, 0,5 g
2 dl vitt vin
1 liter hönsbuljong
50 g Svenskt Smör från Arla
50 g Kvibille® Svecia riven
Skala och finhacka löken, fräs den i 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt ris och saffran, låt fräsa någon min. Häll på vin och låt det koka in under omrörning. Tillsätt 2 dl varm buljong i taget och låt koka in under ständig omrörning tills risotton är krämig. Rör ner resten av smöret och osten i risotton.
Vi brukar ha med bladspenat och parmaskina.
Till efterrätt blir det...
Lingonparfait på smulig pepperkaksbotten:
(Receptet kommer från Norrmejeriets sida.)
4 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl rårörda lingon
1 näve frysta lingon
3 dl Norrmejerier Vispgrädde
ca 15 pepparkakor
25 g Norrmejerier Smör
citronmeliss
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner rårörda lingon och en halv näve lingon. Vispa grädden lätt och blanda med luftiga tag ner i äggvispet. Skölj en form och häll i smeten. Ställ formen i frysen ca 1 tim. Mixa pepparkakor och smör.
Garnera med lingon och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar