söndag 8 januari 2012

Trettonhelgen

Kålpudding

Denna helg har varit lugn och skön. Vi har små pysslat lite. Lagat god mat "tema vilt", druckit gott vin (Amarone), städat ut julen, gjort en massa måsten, sålt Volvon, drömt om resor och träffat lagom med vänner denna helg. På dagarna har vi umgåtts med våra kompisar och sedan så har vi tagit det lugnt på kvällarna. Igår var det stor-kok på agendan. Jag gjorde en stor sats kålpudding i långpannan. Mums! Det gav 5 middagar (alltid enkelt att ha färdig mat i frysen när man arbetar).

I fredags lagade vi "fin" middag. Ruccolasallad med valnötsdressing till förrätt. Till huvudrätt; Älgtournedo, rotselleripure, hasselbackspotatis med rödvin- och trattkantarells sky. Recept och inspiration kom från "Det bästa ur Fredagsgourmet"(bilden nedan kommer från allt om mat´s webshop).

Det bästa ur Fredagsgourmet

Vi använder ofta recept från Allt om Mat´s tidningar, web och kokböcker. De passar oss amatörkockar perfekt. =)

Älgtournedo, rotselleripure, hasselbackspotatis med rödvin- och trattkantarell sky

På önskelistan gällande resor finns många funderingar och tankar men inget konkret. Allt ifrån 3 v i Thailand januari 2013 (kostar ca 75000 sek, så aldrig i helv...), resa på weekend semester med några vänner (London eller New York), Charterresa (Italien, Kap Verde, Menorca ? När - vår eller höst?), sol och bad i juni med några kompisar eller kanske besöka några kompisar som har en stuga i Björnriket i vår? Som det är nu så lutar det mest mot att bara snåla och spara pengar... Vilket jag och min man vill i år. Vår snåltarm har vaknat...=)

En resa / semester som jag längtar till är då vi får öppna stugan igen! Det ser jag fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar