tisdag 24 januari 2012

Vinter och snö...


Pulka från Stiga, Intersport

Nu är det vinter i Stockholm och snön är här. I söndags morse rusade vi till Intersport för att köpa hjälm till lilltösen (den stora har redan) och två nya pulkor (förra året hann vi slita ut alla dem). Givetvis har de båda allt i rosa...Hahahaaa... Sedan tillbringade vi eftermiddagen ute i snön. Härligt! Vi har varit jätte glada över snöbristen i år men när den väl kom känns det underbart! Nu längtar vi till "Loffe" som vi troligtvis kommer åka till v. 11. =)

Igår kom sedan en hälsning från dagis...



"Då snö och isläget är som det är på gården just nu så vill vi göra en liten justering i våra säkerhetsrutiner. Normalt brukar vi inte låta barnen leka i sina hjälmar på förskolegården. Hjälm har vi bara använt i slänten när barnen åker stjärtlapp. Vi och flera av er uppmärksammade dock att isen spred ut sig på gården förra veckan och gjorde det fläckvis väldigt halt. Vi har försökt att sanda där det är som värst. Nu har snö fallit uppe på isen och det är lite förrädiskt. Flera av pedagogerna har nu framfört en önskan om att barnen kan ha hjälm på sig hela tiden. Vi har gått igenom gården och kan inte se att det finns någonstans där barnen kan fastna. (Bara i ett av träden och där får barnen inte klättra. Jag kommer idag att be att vaktmästaren eller kommunen att såga av den gren som bildar en klyka i just det trädet) Det blir naturligtvis inget hjälmtvång på gården, men för er som vill att era barn har hjälm så är det okej. Gör pedagogerna bedömningen att det är jättehalt en dag så sätter vi på barnen hjälm om de har en, även om ni inte bett om det, för säkerhets skull. Underlaget kan ju snabbt ändra sig, det vet vi alla som är ute så här års. Det vi nu ber om är att ni utrustar barnen med en hjälm som är rätt i storlek samt har ett säkerhetsspänne som går upp vid belastning. Det finns olika modeller som är godkända. Ha gärna en speciell ”hjälmmössa” som barnen kan använda bara när de har hjälmen. Det behövs inte en lika tjock mössa som annars, då hjälmen värmer lite. Som ni säkert förstår har vi inte möjlighet att justera alla barns hjälmar utan det får ni gör hemma där ni har verktyg och möjlighet att prova er fram. "


Sicken tur att vi redan hade köpt en och att båda töserna hade sina på dagis redan. =) Känns skönt att dagis tänker på säkerheten!


Hjälm från Reebok, Intersport




(Bilderna kommer från Google.com)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar