onsdag 14 november 2012

Kul att se om de ringer=)

Kullaflygs plan fick motorproblem

09:52 HalmstadUPPDATERAD. Ett plan från Bromma fick problem med ena motorn under onsdagsmorgonen och tvingades landa med bara en maskin.

Ombord fanns 31 personer, varav 28 passagerare, 1 kapten, 1 styrman och 1 flygvärdinna. Planet flögs av Kullaflyg och gick enligt tidtabell.


De tekniska detaljerna har inte Christer Paulsson, chef för Kullaflyg, hunnit få på onsdagsförmiddagen. Men han bekräftar att en motor har varit ur drift när man gått ned för landning i Halmstad. Allt ska ha gått bra under färd och landning.


– Att landa med bara en maskin är en odramatisk procedur, säger Paulsson.


Efter att planet landade i Halmstad gick kaptenen ut till passagerarna för att förklara vad som hänt. Ingen person har skadats fysiskt och enligt Paulsson ska ingen ha blivit chockad eller behövt föras till sjukhus på grund av händelsen.


– Vår gång är sådan att vi nu ringer runt till alla passagerare för att kolla hur de har upplevt landningen, säger Paulsson.


Det är andra gången på kort tid som ett plan ur linjetrafiken mellan Halmstad och Stockholm tvingas landa på bara ena maskinen. Förra gången det hände var 21 augusti och då var det ett av Next jets plan som drabbades av motorproblem. Man tvingades då nödlanda på flygplatsen i Jönköping.


– Det händer inte så ofta, oturligt nog har det hänt i Halmstad två gånger på kort tid, säger Paulsson.


De två bolagen flyger med olika flygplansmodeller.

http://m.hallandsposten.se/Default.aspx?pageid=591&parentid=0&link=1.1836858


Skickat från min iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar