fredag 13 september 2013

Fredagsmys med familjen

Idag när jag lämnade tösen på skolan visade hon upp ett collage där hon klippt bilder på saker hon tycker om. En av bilderna var hennes favorit kakor...chocolate chip cookies. Vilket resulterade i att jag kl 7.15 imorse stod och bakade en överraskings deg till ikväll.=) Denna deg mår bäst av att vila vilket blir bra då vi inte ska ha den förrän eftermiddagen. Ett tips om man vill göra det enkelt och baka med barn. De gillar att få baka sina egna kakor. =) Nu ska jag bara ha karraktären att inte äta upp degen som finns i kylen...den är nästan lika som gräddade kakor.

The ultimate chocolate chip cookie
I en av USA:s största dagstidningar hittade vi en två sidor lång artikel om hur man bakar the ultimate chocolate chip cookie. I denna djuplodande receptanalys var en av slutsatserna att den bästa smakfusionen uppstår om degen får vila i kylskåpet i ett dygn innan kakorna gräddas. Ett dygn – vilken gottegris har den sortens självdisciplin? Vi försökte en gång men av någon underlig anledning »försvann« degen under natten… Receptet kommer från kokboken Sommarens söta.

175 g smör, smält och avsvalnat
2,5 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ca 200-250 g mörk choklad 70%


Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Vispa i ägget och äggulan.

3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner även den.

4. Blanda till en kakdeg.

5. Klicka ut kakdegen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

6. Grädda dina chocolate chip cookies i ca 17 minuter.

7. Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.


Recept och text från
http://www.recept.nu/lisa-och-monica-eisenman/kakor-och-tartor/choklad/the-ultimate-chocolate-chip-cookie/

PS. Jag brukar använda Fazers pastiller så blir de bättre i smeten....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar