torsdag 13 januari 2011

Fredags inspiration?

Varm choklad- & hallonbakelse med vaniljglass

Till ca. 8 portioner

Ingredienser:
150 g Ögon 70% Premium Choklad
150 g smör
1,5 dl socker
3 äggulor
3 hela ägg
2 msk rom
2,5 dl vetemjöl
1 ask färska hallon
Vaniljglass
Muffinsformar i teflon
Smör till smörjning

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°, varmluft. Smält Ögon 70% Premium Choklad och smör i vattenbad. Blanda socker, ägg och rom och rör ner det i chokladsmeten. Sikta mjölet och vänd ner det i smeten. Smörj formarna med smält smör. Skeda upp smeten i formarna och tryck i tre färska hallon i varje form.

Gräddas i 175° ca 7-10 minuter i varmluftsugn. De skall vara flytande (ogräddade) i mitten. Man ser att de är klara när kanterna börjat bli torra och mitten ser smetig ut.
Servera chokladbakelsen med vaniljglass.
Tillagningstid cirka 15 + 10 minuter.


Receptet kommer från Fazer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar