måndag 28 mars 2011

Tankar kring vår Paris resa...tips och guide

Vi kommer att flyga till Charles de Gaulle och sedan bo i Latinkvarteren. Då har vi gång avstånd till Notre Dame, Louvren och Seines vackra strandpromenader. Området är fyllt av småbutiker, restauranger, caféer och barer.
Läget på hotellet.

Under vår vistelse i Paris funderar vi på att...

...äta middag på Eifeltornet Le 58 Tour Effiel (kommer att förboka) och ev ta ett glas champagne på toppen. Mer om Eifel tornet hittar du på www.tour-eiffel.com. Innan resan kan man även ladda ner en app om tornet som guidar dig. http://www.tour-eiffel.com/preparing-your-visit/iphone-app

...Champagne piknik på Versailles http://www.chateauversailles.fr/homepage
...besöka Marché aux Puces*, en av världens största loppmarknader. Jag tycker den är super mysig att besöka.

Andra tankar är Båttur på Seine och Sacre Coeur.



Ett annat som verkar intressant alternativ är att ta en drink på Hemingway bar at the Ritz.
Eller middag på Le Bel Canto där kyparna sjunger opera.


Och självklart kommer vi vandra längs floden, shoppa (längs med Champs Elysees) , njuta av alla underbara restuaranger och caffeer och bara ta det lugnt! För mig är det nog 4 eller 5 gången jag åker dit. Vi kommer att skippa gå in på Louvren och andra likande museum.

* "Allt från 2000-åriga antika marmorbyster till möbler i aluminium från 1990-talet. Från verkliga dyrgripar som skulle platsa på ett museum till trasiga, udda kaffekoppar. Och allt däremellan.
Marknaden, som är världens största i sitt slag, har funnits sedan 1885. Då var detta område gränsen mellan stad och landsbygd. De fattiga höll till här, och levde ibland på att gå in till staden nattetid för att bland avfallet utanför fina hus leta efter sådant som kunde säljas. Snart blev det ett helgnöje för väletablerade parisare att åka ut hit och köpa vad som plockats upp ur skräphögarna.
Efterhand har marknaden vuxit. På senare år är det utbudet av nygjorda jeans, T-shirts, skor och konsthantverk som blivit allt större – nu cirka 1 000 handlare – men den här gatuförsäljningen hör inte till den klassiska loppmarknaden.
Priserna är ganska höga. Men du kan alltid försöka pruta. De bästa affärerna görs tidigt på morgonen, direkt med ”transportörerna” som varit ute i bygderna och hittat nya föremål.
Loppmarknaden är indelad i fjorton avdelningar. Paul Bert och Serpette har de mest originella och spännande urvalen. De är särskilt populära bland arkitekter, designers och konstnärer. Är du mer intresserad av småprylar och den härligt röriga typen av loppis? Gå då till Vernaison, marknadens veteran som behållit gamla tiders charm." Källa Expressen http://www.expressen.se/resor/1.2024601/paris-storsta-loppis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar