onsdag 23 juni 2010

Rabarber - så gott!

Under veckan som varit har jag passat på att njuta av våra egna rabarber och jordgubbar som börjar bli klara. Jag har bl a gjort rabarberpaj med jordgubbar och vit choklad och saft! Så himla mysigt med sommar! Och som jag alltid sagt - en trädgård ska ha saker som man kan äta! =)
Rabarbersaft

2 kg Rabarber

2 Citroner

2 l Vatten

5 dl Socker

Skär rabarber i bitar, skiva citroner, häll på kokande vatten.

Låt stå i 4 dygn.

Sila, tillsätt därefter socker koka i 15 minuter.


Mums!
Tips! Vid servering sätt i frysta jordgubbar. Både gott och dekorativt

Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad

Antal portioner: 6
5 dl rabarber
3 dl jordgubbar
2 msk potatismjöl
100 g vit choklad
1 dl mandel, skalad
2 dl havregryn
1 dl råsocker
100 g smör
Till servering
Vispad grädde eller glass
Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad
En smulpaj med vit choklad som jag serverar i små portionsformar på brunchen men
det går lika bra att göra en stor paj. Grädda då på något lägre värme, 225° i cirka 20
minuter. /Monika Ahlberg
Gör så här
1. Skala och skiva rabarbern tunt och skär jordgubbarna i bitar. Blanda sedan
rabarber, jordgubbar och potatismjöl i små ugnsfasta formar, ca 6-8 styck.
2. Hacka vit choklad och mandel grovt, blanda med havregryn, socker och smöret i
bitar.
3. Nyp ihop till en smuldeg och strö över rabarbern och jordgubbarna.
4. Baka pajerna i 250° varm ugn i ca 10-12 minuter. Servera med en klick grädde
eller glass.

Pajreceptet är hämtat från Monica Ahlberg, recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar