lördag 12 juni 2010

Ulriksdal

Nu blommar våra underbara Rhododenron i trädgården. 3 st har ovanligt mycket blommor (och 1 nästan inga) i år, vilket gör att vi har lyxen att ha ett mini mini mini Sofiero hemma under några veckor. =)
Sista lökkorgen är nu i blom. Denna korg blev speciellt lyckad då det först var fullt med gula och röda tulpnarer tidigt i våras och att de svarta tulpanerna och lila aliumerna(...eller hur man nu böjer dem) kom senare när de andra blommat ut.
Det blev även en tur till Ulriksdal denna vecka. Där blev det ännu mer shopping till trädgården. En klockranka, en Actaea ramosa Brunett och en Fjärilsbuske (Buddleja "Rojal Red"). Tyvärr så dog en Häggsälg och en Fjärilsbuske i vintras pga kylan. Så där de stod får dessa nu växa. Jag pratade med en trädgårdsmästare på plats som sa att Fjärilsbusken var ett gränsfall här i mitt en av Sverige. Låt oss hoppas att denna hinner ta sig så den inte stryker med till vintern.

Passade även på att luncha med en väninna. Jag kan varmt rekommendera deras vegetariska lunch buffé. Åker ni dit på helgen har de dessutom massor med goda tårtor, pajer och kakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar