tisdag 15 maj 2012

Brittmaries goda lax!

En somrig och god sallad!

Sallad på kryddig lax och vattenmelon.

4 pers.

6 hg skinnfri lax

1 tsk krossade fänkålsfrön

2 tsk krossade korianderfrön

salt & peppar

1/2 vattenmelon ca 1 kg

100 gr fältsallad (mache) eller babyspenat, jag brukar ta 1 påse blandsallad

50 gr delikatesskapris

kärnorna från 1-2 granatäpplen


Sås:

2 dl creme fraiche

1-2 tsk wasabipasta

lite salt


Servering:

limeklyftor

gott bröd

flingsalt


Gör så här:

Gnid in laxbitarna med fänkål och koriander salt o peppar.

Stek dem på båda sidor tills fisken fått fin färg men ännu är halvrå inuti.

dra pannan från värmen och låt fisken vila i 5 min, dela den i munsbitar och låt svalna.

Sås:

Rör crème fraiche med wasabi och salt.


Fördela laxen på salladen, dela melonen och skär fruktköttet i tärningar.

Arrangera melon sallad och kapris på laxen, fördela granatäppelkärnorna.

Klicka såsen över och servera med gott bröd limeklyftor och flingsalt.


Fick receptet av en goa Brittmarie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar