onsdag 16 maj 2012

Rabarberpaj / Smulpaj=)

Recept på begäran... =)

Ingredienser till Rabarberpaj smulpaj:
1 rabarberpaj, 6 - 8 portRabarber: ca 3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber eller så att det blir ett lager hackad rabarber i botten på pajformen
1 dl socker
ev. 1 tsk vaniljsocker
SMULDEG: 2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl eller havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin
Så här lagar du Rabarberpaj smulpaj:

1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
3.Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
4.Lägg rabarberbitarna i formen.
5.Strö över socker och lite vaniljsocker.
6.Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
7.Täck rabarbern med smuldeg.
8.Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.

Tips....gör lite mer smulpaj än receptet säger samt blanda gärna i jordgubbar. =) Jag brukar göra en mindra form så blir det inte lika mycket dvs till oss lever i VV världen är det alltid uppskattat. =)


Receptet kommer från; http://receptfavoriter.se/recept/rabarberpaj-smulpaj.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar