söndag 22 april 2012

Ännu en intensiv helg till handlingarna...


Smarrig fredags middag

Denna helg har bara sprungit iväg. Fredagen började vi med myspys här hemma. Kött och potatis till huvudrätt. Vi bakade potatis som vi sedan gröpte ur och blandade i ägg, dijonsenap, bacon och fetaost. Den gratinerades sedan i ca 15 min i ugnen. Ost och vin till efterrätt.


Amarone är aldrig fel!
Lördagen startade vi med lite shopping i Täby C. Vi hade lite som behövdes inhandlats. Töserna fick solglasögon och en massa pyssel. =) Mannen i huset passade på att handla kläder.



Coola brudar redo för sommaren!

Sedan bar det av till Sofia med familj där vi grillade korv, hamburgare och pinnbröd. Vi åt lunchen ute. Blåste snålt men härligt!


Sofias fina magnolia


Töserna mumsar i sig grillad korv på altanen.



Eftersom vi är från norrland så grillar vi självklart pinnbröd. Vi fuskade lite genom att ha riktig eld och gasolgrill igång samtidigt.


Lördags kvällen tillbringade vi med Dublingänget hemma hos Helena och Anders. Töserna var hemma med barnvakten. Barnen tyckte det var jätte kul att hon kom och lekte med dem. Helena hade dukat upp till fest med linneduk och farmors fin servis. De bjöd på dubbelmarinerad fläskfilé som bara smälte i munnen. Till efterrätt en sagolik citronkladdkaka som jag bara måste ha recept på!!!


Gänget!


En mycket trevlig kväll. Och för en gångs skull så var hela gänget samlade t o m Smedberg hade hittat ut till buskarna. Det var bara Adrian (6 månader) av alla barn som var med på festen vilket var skönt. Vi kunde alla sitta och prata i lugn och ro.


Helena och Backman
Söndags förmiddagen hälsade vi på hemma hos Lovisa och Christian som flyttat till "rätt" sida av Vallentuna. Lovisa och jag lärde känna varandra i första mammagruppen. De har en tös som är lika gammal som stor-tösen. Till allas glädje så kommer hon börja på samma avdelning som stor-tösen efter sommarlovet. De har även en liten kille som kommer att börja i lill-tösens grupp. Mysigt!


Inflyttnings present!


De har köpt en deVänsterjusterasignad villa som var så himla fin. Massor med coola och fina detaljer som man sällan ser i hus. Huset var i tre plan med smart planlösning. De har utsikt över Vallentuna sjön. Vi alla enades om att deras altan kommer bli underbar i sommar för rosévin medan barnen badar i deras utomhus pool. =) De har helt klart gjort rätt som flyttade dit från Nyby.


Nu hoppas vi på att Sofia med familj också hittar till vårt område. =)


På eftermiddagen var stor-tösen på simskola och lill-tösen badade med sin kompis Ellie. Jag och Lina passade på att prata ihop oss om fix inför Rhodos och våra kommande fester under maj månad (vi har 2 fester i maj som gänget är bjudna till; en 50 års fest och en tjejdag som avslutas med gemensam middag hos the Backmans). Nu är det lugn och ro som gäller ikväll! Det känns som om vi varit tillräckligt sociala för denna helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar