torsdag 23 september 2010

Fredags tips...

I helgen som var åt vi och drack mycket gott! Det var länge sedan vi fick en sådan jackpot. Mycket kan nog bero på att allt var av topp kvalité! =)

Tournedos med balsamsås och potatisrulle!

Balsamsås
1 schalottenlök
4 msk fint tärnad morot
4 msk fint tärnad selleri
1 msk smör
1/2 dl balsamvinäger +
1 1/2 japansk soja
50 gr smör

Fräs grönskerna och tillsätt sedan vätskan. Koka upp! Lägg sedan i smöret och vispa upp såsen. Koka ej!

Potatisrulle
4 smördegsplattor
600 gr fast potatis
75 g smält smör
3/4 tsk salt
1 dl finhackad persilja

Kavla smördegsplattorna och dela på två. Rivpotatisen och pressa den sedan i en handduk, ca 2 dl saft kommer ut.
Blanda ihop smör, salt och persilja. Tillsätt den rivna potatisen. Rulla in i plattorna och stek i ugnen 15-20 min 225 grader.
Jag tycker man ska äta dem omgående så de ej bli "kladdiga".

Till kött rekommenderas tournedo som man grillar eller steker till. Vi grillade! Mums!

Receptet taget från Allt om mats Fredags Gourmet. Jag rekommenderad dessa böcker starkt!!!


Vinet är gott och vällagrat! Ligger på ca 600 sek på systemet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar