onsdag 8 september 2010

Köttfärslimpa till middag

Mums! Idag tillagade Köttfärslimpa hämtat från "familjens lätta rätter" från Viktväktarna. Den blev jätte god och saftig. Den höll även fint ihop.

Min 3 åriga tyckte att detta var super gott! =)

Köttfärslimpa 4 pers (13 pp inkl. tillbehör)

Blanda ihop...
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 dl lättmjölk
...och låt det stå 5 minuter

Tillsätt sedan...
1 ägg
400 g färs max 10%
1 dl finhackad lök
1 msk kalvfond
Mixa allt noga med en matberedare.

Platta ut köttfärsen till en fyrkant. Strimla rotfrukter (jag valde...palsternacka, rotselleri och morot) och lägg dem på. Pensla upp till med 2 tsk margarin. Sätt in ugnen på 180 grader i ca 45-60 min.

Tillbehör....
800 gr kokt potatis
brunsås
2 msk lingon

(Jag tog skippade potatisen och kokade palsternacka till istället. Jätte gott! )

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar